top of page

Onze voetafdruk

Ijs maken is ecologisch gezien een ramp! Eerst pasteuriseren tot 84°C, daarna afkoelen tot -32°C, bewaren  op -25°C ...

Nonkel André houdt rekening met zijn ecologische voetafdruk. Eigenlijk vraagt dit voor ons geen extra moeite, het zit in onze natuur. Dit doen we van ingrediënt tot consument.
 

Onze leveringen van ingrediënten zijn optimaal gepland, geen naleveringen omwille van een vergetelheidje. Dit kan tot gevolg hebben dat een smaakje een paar dagen niet beschikbaar is. Het verwarmen gebeurt elektrisch, maar 100% met eigen groene stroom. Zonnepanelen voorzien volledig het elektrisch verbruik van ons atelier. Voor het koelen van onze installatie bij het turbineren van het ijs gebruiken we regenwater dat na gebruik ook voor 100% gerecycleerd wordt. Geen misverstand: dit regenwater komt nooit in contact met enig ingrediënt!
 

Voor onze onderhoudsproducten kiezen we consequent voor het ecologisch alternatief.

Voor onze verpakkingen kiezen we bewust niet voor plastiek. Waarom zou je een verpakkingsmateriaal gebruiken voor voedsel dat bij niet correcte recyclage honderden jaren blijft voortbestaan? Kartonnen verpakking is ons alternatief. We blijven op termijn zoeken naar composteerbare verpakkingen.

Nonkel André kiest voor de korte keten: producent, verkoper en consument in de directe omgeving.

bottom of page